Studenterna berättar

Victor Christophe - Gick Arndts Sales Academy HT 2016

En era går mot sitt slut

"Måndagen den 10 augusti kliver cirka 50 människor in i ett rum. Många är nyblivna studenter, några har flyttat hit bara dagar innan med akademin som anledning och vissa är flera år äldre. Klockan är halv åtta på morgonen, ett klockslag som är en mindre chock för de som nyss kommit hem från semestern.


Men på Grev Turegatan 3, i de nya lokalerna bredvid företaget Universal Avenue, är stämningen som en fredag klockan 18. Musiken är hög och team coacherna möter alla i trappan och utdelar high-fives. "High-fives? Det var nog i grundskolan jag senast gjorde en sådan" minns jag att jag nämnde till en vän som också kommit in på utbildningen medan jag plockade på mig delar av frukosten som serverats. I skrivande stund är det cirka två minuter sen jag sist high-fiveade någon.


Den första dagen är full av information. Många ser ut att vara ovana med att bära kostym och undertecknad spenderade flertalet timmar kvällen innan på YouTube och obskyra "how to tie a tie"-genomgångar för att få slipsknuten att vara åtminstone respektabel. Mannen bakom utbildningen, föreläsaren Mikael Arndt, lyser av glädje för att få starta igång en halvår lång utbildning med fokus på försäljning. Värt att nämna är att det halvåret bestått av otroligt mycket mer än sälj, dessutom.


Redan den första dagen får vi bevisa våra säljkunskaper. Fyra och fyra skapar vi grupper och vandrar genom Stockholm i form av en enkel säljtävling: den som får ihop mest pengar vinner. Allt vi får till hjälp är en femhundring och hur vi får ihop pengarna är frivilligt. "Så länge ni tjänar ihop pengarna och inte strider mot etik och moral, så får ni göra precis hur ni vill!" skrattar Mikael innan alla påbörjar timmarna utanför kontoret.


Vår grupp klickade väl på morgonen och idéerna kom en efter en under tiden vi sitter på tunnelbanan mot centralstation. "Ska vi göra tjänster åt folk? Typ.. fråga de som bara sitter på Plattan om de vill ha en cola om de betalar en valfri summa extra?" blev vår första idé. Efter tjugo minuter säger en person som skrattar åt idéen och säger "Jag vill inte ha en cola, men ta en tjuga bara. Lycka till!". Kanske var vi inte än så vassa på framförandet av vad vi ville göra och det sprudlade nog inte självförtroende om oss.


Vi väljer till slut att besöka ÖoB, handla in kakor på burk för 20 kronor styck och sälja de för 50. Kungsan är fullt av folk, som sig bör en varm sommareftermiddag, och det är många som faktiskt nappar. När vi beger oss tillbaka till kontoret samlas alla pengar ihop och varje grupp får presentera hur de gjort och hur mycket de fått in.

Vi är ganska nöjda med cirka 700kr i vinst men märker till slut att vi inte är i närheten av att vinna - en grupp fick in flera tusen. Men dagen avslutas efter en kortare föreläsning och jag åker hem smått utmattad. 

Väl hemma möts jag av en våg av frågor från nyfikna föräldrar och hade jag förklarat allting (alla intryck, alla känslor och allt vi gjort) skulle jag stå där än idag.


Idag är det mindre än två veckor tills vi gått klart hela utbildningen, och jag byter från presens till imperfekt. Det är idag 113 dagar sen den första dagen. I juni gick jag ut skolan efter 12 års studier. På en hösttermin (augusti-december) i en skola hinner man ha kanske fem-sju prov, enstaka presentationer och några enstaka framsteg i personutveckling. Under en lika lång hösttermin på Arndts Sales Academy har tio timmar om dagen resulterat i ett helt galet resultat.


Jag kan bara tala för mig själv om min personliga utveckling, resultat och hur de nåddes men är samtidigt väl medveten om vad andra uppnått. Folk har fått jobberbjudanden de aldrig hade fått vid en sådan ung ålder och folk har inte bara tagit ett kliv utanför sin comfort-zone, de har tagit sats och slängt sig så långt ifrån den som de bara kan.


När jag klev innanför dörrarna här den 10 augusti trodde jag att jag skulle vara oerhört bra på försäljning när jag väl fann mig i december månad. Det är sant, jag hade helt rätt. Samma gäller alla andra här. Men vad jag absolut inte trodde eller ens visste, var att denna akademi skulle ge mig en personutveckling som vanligtvis skulle ta år att få fram. Med hjälp av föreläsare som Fredrik Eklund, Bo Gustafsson (förhandlingsteknik), Johannes Hansen (presentationsteknik) har jag lärt mig saker som väldigt få kan säga att de verkligen kan. Med dagliga 30-minutare där vi konstant sitter och visualiserar våra högsta drömmar känns mina drömmar inte längre som drömmar, utan som händelser i livet som står runt hörnet. Jag har fått reda på vad jag verkligen vill göra i livet, vad man ska säga i vissa situationer och en herres massa annat.


Ovanligt nog känner jag i skrivande stund att det är väldigt svårt att formulera precis vad jag upplevt och jag vet att jag skulle kunna skriva en 100-sidor lång bok om denna akademi (men så mycket kommer ingen läsa på en LinkedIn-artikel). Det har varit otroliga fem månader. Jag har ringt ungefär 10,000 nummer, varit på dussintals kundmöten, spenderat timmar ute på fältet och lärt mig ovärdeliga saker på grund av det. Jag har spenderat timmar på nätverkande, dragit en minut lång pitch om mig själv på Clarion Hotel framför 200 chefer och skaffat mig goda vänner för livet som även kommer vara nyttiga vid framtida affärer.


En sak jag lärde mig under tiden här var att visa när man är tacksam. Som en skrivfanatiker så vill jag hellre göra det i textform (och ändå känner jag mig inte nöjd för det finns otroligt mycket mer att berätta) och jag vill gärna göra det på det forum där alla av oss finns. Det finns ingenting bättre att göra under en hel höst och dessa månader kommer visa sig vara helt fantastiska i framtiden. Jag är redan nu så tacksam för det som varit och de sista elva dagarna."

Linn Gruneau - Gick Arndts Sales Academy HT 2015

Livet börjar där din trygghetszon slutar

" Det var vårtermin och jag gick sista året på gymnasiet Thorén Business School. Mina tankar liknade de flesta studenters tankar när gymnasietiden närmade sitt slut. Vad ska jag göra efter studenten? Vad vill jag göra? Det var under denna tid jag skulle bli introducerad till Arndt's. Min mamma hade sedan ca tre månader tillbaka varit medlem i Arndt's Business Club och sanningen var att jag inte visste innebörden av vad det riktigt var för någonting. 

En kväll berättade hon att Mikael Arndt som leder affärsnätverket skulle starta igång en ny klass på sin säljskola under hösthalvåret. 

Hon fick mig till att vilja gå på informationsmötet. Jag tänkte att jag inte hade något att förlora och gick dit. Redan in i halva mötet hade jag redan bestämt mig. Jag kände verkligen att jag hade hamnat helt rätt. Jag började nämligen att jobba när jag var 15 år gammal några dagar i veckan, tre timmar innan skolan började då jag delade ut tidningar i morgonrusningen vilket jag fortsatt att göra genom hela min gymnasietid. 

Hårt arbete, att se möjligheter istället för problem och en enorm passion för det man gör är det som gäller för att lyckas. Det här är det Arndt's lär oss på säljskolan och därför var jag i min värld redan en del av Sales Academy efter mötet och inget kunde stoppa mig.


Efter ca 2 månader av massive action och att gå ur sin comfortzone är något jag insett är det som gäller för att kunna växa som människa för att kunna nå dit jag vill så är min utveckling enorm i jämförelse med dag ett och det här är bara början. Jag älskar att vara en del på den här resan där jag dagligen får träffa oerhört drivna, inspirerande och målfokuserade människor runt omkring mig. Det är någonting som jag har insett, vikten av hur viktigt det är att hänga med likasinnade människor som ser framåt och inte bakåt som gör det möjligt att drömma stort och nå mina mål."